Popkoor Afslag 26
Hét gemengde popkoor uit Vaassen
Copyright © 2016  Afslag 26


De dirigent:
Wilco Stronks is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium (Electronisch Orgel) en Rotterdams Conservatorium (Toegepaste Electronica).

Geboren en getogen Doetinchemmer, begon als pianist ruim 35 jaar gelden bij The Orphean Singers uit Doetinchem, vertrok voor uiteindelijk een periode van 13 jaar naar Uithoorn. Was daar o.a. verbonden als toetsenist/arrangeur aan Da Capo's popkoor. Hij speelde in 1995 en 1996 mee als toetsenist in de musical Zzinderella van Jos Brink & Frank Sanders.
Werkte o.a. als free-lance redacteur voor de vakbladen MIDIKLAVIER en KEYBOARD+. Wilco was ook 2 jaar lang de invaller synthesizer bij de 'Kinderen voor Kinderen Theater Meezing Show' en tegenwoordig o.a. bandleider/arrangeur van zijn eigen partyband WIL&CO en actief als dirigent & muzikaal leider bij POWERPOPKOOR uit Apeldoorn, SMARTOFORE uit Amersfoort, popkoor AFLAG26 uit Vaassen en zijn laatste project Pop & Rockkoor KLINKT GOED.
Als free-lancer is hij tevens radio-presentator bij RADIO APELDOORN. Voorheen op woensdagochtend 'WAKKER ZONDER WEKKER' en nog steeds 2x per maand bij de 'ZATERDAGMIDDAGMIX' of 'DE OCHTENDSESSIE. Verder voor de Lokale Omroep Apeldoorn TV actief als programmabedenker, redacteur en presentator van De Popquiz en Liefde Voor Muziek.
Ook heeft hij zelf drie CD's gemaakt waaronder "De taal van ons gevoel" (uit 2008) en "Er gaat een lied door mijn straat" (uit 2013). Als u HIER klikt kunt u enige geluidstracks daarvan beluisteren.
Zijn grote passie is muziek, met name componeren, arrangeren en dirigeren.
In een interview zij hij onlangs nog:  "Voor het schrijven van een nummer mag je me 's nachts wakker maken"